AVG

AVG Volwassenheidsscan

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Dit betekent dat in de gehele EU dezelfde wetgeving rondom gegevensbescherming geldt. Veel organisaties hebben er in 2018 aandacht aan besteed en procedures ingericht voor het geval er datalekken zouden voorkomen of betrokkenen beroep zouden doen op hun rechten. 

ARPD heeft een volwassenheidsscan ontwikkeld om gezamenlijk te kijken waar uw organisatie op het gebied van AVG staat. Hoe is beleid en processen ingericht, wat is er gedaan aan kennis van medewerkers, is er nagedacht over databeveiliging? Samen met u lopen we uw organisatie kritisch door en kijken we wat er ingericht is, hoe dit ingericht is en vooral ook, wat er nog niet is geregeld. Wij kunnen u begeleiden bij het ontwikkelen van een hogere volwassenheid van uw AVG Processen. 

Procesinrichting

Naast te kijken naar de volwassenheid van uw organisatie is het van belang om te kijken hoe processen rondom AVG ingericht zijn. Hoe loopt een dergelijk proces en zijn de (interne) betrokkenen van uw organisatie op de hoogte? Weet een medewerker die verder weinig besef van de AVG heeft wel waar hij of zij het proces kan vinden? Desgewenst kunnen wij ook kijken naar uw verwerkingsregister en een DPIA voor u uitvoeren, waarmee we risico’s blootleggen en de processen kunnen aanscherpen. 

Bewustwording

Het kan natuurlijk zo zijn dat de kennis rondom AVG en uw ingerichte processen bij uw medewerkers zijn weggezakt. Wij kunnen voor u en uw medewerkers sessies organiseren waarbij de belangrijkste onderdelen van de AVG voor uw organisatie langskomen en de kennis hierover weer opgehaald wordt. Desgewenst kunnen wij direct een koppeling maken met wat dit voor uw organisatie betekent en wat u belangrijk vindt. 

Meer informatie over AVG volwassenheid, procesinrichting of bewustwording? Of heeft u een andere AVG gerelateerde vraag waar u hulp bij zoekt? Neem dan even contact met ons op en wij kijken wat we voor u kunnen betekenen!