Kwaliteitsmanagement

ARPD biedt begeleiding bij het inrichten van kwaliteitsmanagementsystemen. Wij bieden u meerdere oplossingen gebaseerd op een ISO of EFQM inrichting voor uw organisatie. Daarnaast begeleiden wij uw organisatie indien u gecertificeerd wilt worden voor een van onvergenoegde standaarden of u anderzijds een audit moet (laten) uitvoeren. Door in te zetten op een bij uw organisatie passend kwaliteitsmanagementsysteem, of deze nu gebaseerd is op een internationale standaard of dat we een systeem specifiek voor uw organisatie opzetten, zorgen we voor een goede basis van kwaliteit in uw organisatie. 

ISO

Wij hebben ruime kennis en ervaring op gebied van ISO.

ISO normen zijn normen op het gebied van standaardisatie. De ‘International Organization for Standardization’ is actief in vele landen en heeft in samenwerking met norminstituten in diverse landen gestandaardiseerde nomen opgesteld voor onder andere kwaliteit. De bekendste norm voor algemeen kwaliteitsmanagement is de ISO 9001, maar ook de ISO 19600 (compliancemananagement), ISO 27001 (NEN 7510) (informatiebeveiliging), ISO 27701 (privacy),  ISO 31000 (riskmanagement), ISO 38500 (IT-Governance) en ISO 42010 (system & software engineering) zijn normen die ARPD in zijn geheel of gedeeltelijk (passend in uw organisatie) kan inrichten. 

EFQM

Veel organisaties werken (gedeeltelijk) volgens het EFQM-Managementmodel. De kern van dit model is eenvoudig: elke organisatie heeft een primair proces en de uitkomsten van dit proces moeten de behoeften van de belanghebbenden van de organisatie bevredigen. Om dit te bereiken is het nodig dat u als organisatie een helder beeld heeft van uw strategie en uw mogelijkheden en op welke manier u doelstellingen wilt en kunt bereiken. 

Aan de hand van dit model ontwikkelen wij samen met u voor uw organisatie een kwaliteitssysteem waarbij u diverse processen in kaart gebracht heeft en hierop kunt sturen. Wij evalueren met u uw organisatie en kijken waar het beter kan. De focus ligt op continue verbeteren. 

Meer weten?

Wilt u meer weten wat wij op dit vlak voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of kijk op onze audit pagina.